Verkeersonderzoek

Werkwijze bij uitvoeren van verkeersonderzoek

Wil je een ontwerp laten maken voor een nieuwe rotonde of andere verkeerssituatie? Door een verkeersonderzoek te laten uitvoeren krijg je inzicht in wat er nodig is om de nieuwe rotonde te laten ontwerpen. Zo zal ik bijvoorbeeld onderzoeken hoeveel verkeer er gebruik gaat maken van de rotonde. Daarnaast ga ik de gehele situatie rondom de rotonde in beeld brengen. Hierbij kunnen vragen aan bod komen als: ‘Waarom maken weggebruikers gebruik van deze rotonde?’ en ‘Op welk moment is het het drukste op de rotonde?’. Afhankelijk van de specifieke situatie en jouw behoeftes kunnen er andere vragen relevant zijn voor het verkeersonderzoek. Middels een persoonlijk gesprek ga ik eerst met jou bespreken wat het doel van het verkeersonderzoek is en wat jouw verwachtingen zijn. Op basis daarvan bekijk ik welke onderzoeksmethoden- en technieken het meest passend zijn voor deze situatie. Meer weten over mijn werkwijze bij het uitvoeren van een verkeersonderzoek? Bel naar 06 15 09 16 68 en ik beantwoord graag al je vragen.

verkeersonderzoek

Accurate metingen bij een verkeersonderzoek

Een verkeersonderzoek of parkeeronderzoek valt of staat bij het uitvoeren van accurate metingen. Door mijn afgeronde opleidingen heb ik hier veel ervaring mee opgedaan. Ook heb ik inmiddels verschillende projecten mogen afronden en samengewerkt met diverse opdrachtgevers waarvoor ik specifieke onderzoeksmethodes heb ingezet. Voor het dimensioneren van het ontwerp voor een rotonde maak ik vaak gebruik van een doorsnedetelling of rotondetelling. Ik beschik over professionele software om alle gegevens accuraat te verwerken. De resultaten die uit het onderzoek zijn gekomen zal ik uitgebreid terugkoppelen. Je ontvangt binnen korte tijd een overzichtelijk onderzoeksrapport met een opsomming van de praktische implicaties. Met welke vraag kan ik jou van dienst zijn? Neem vrijblijvend contact op door te bellen naar 06 15 09 16 68 of stuur een mail naar Johan@dejongciviel.nl.

Professionele tekeningen bij het verkeersonderzoek

Een cruciaal onderdeel van een verkeersonderzoek zijn technische tekeningen van de verkeerssituatie. Denk bijvoorbeeld aan het in kaart brengen van routes of kruispunttopologie. Afhankelijk van de vraag van het onderzoek maak ik verschillende verkeersmodellen met het tekenprogramma AutoCAD. Hier heb ik inmiddels ruim zeven jaar ervaring mee opgedaan. Ook werk ik met ‘Dynamic Blocks’ wat een nieuwe slimme manier van werken is. Hiermee kan ik dezelfde handelingen zo programmeren zodat jouw tekenwerk snel klaar is. In welke onderzoeksvraag kan ik voor jou duiken? Ligt je vraag op het gebied van reconstructie, herinrichting of het uitvoeren van een parkeerdrukmeting? Laat het mij weten door contact op te nemen via de mail of bel naar 06 15 09 16 68.

Contact

Mail: Johan@dejongciviel.nl
Telefoon: 06 15 09 16 68
Adres: Bosweg 27, 3356 MR Papendrecht
KvK: 66686229

© De Jong Civiel