Parkeeronderzoeken

Een parkeeronderzoek of parkeerdrukmeting geeft een duidelijk inzicht van de parkeerdrukte (bezettingsgraad) in woonstraten. Als de bezettingsgraad groter is dan 90% zal de verkeeroverlast door zoekverkeer in de omgeving toenemen. Tijdens een parkeertelling noteren wij nauwkeurig de geparkeerde auto’s, waardoor er een duidelijk beeld ontstaat van de parkeersituatie. Dit wordt uitgewerkt naar een kaart met de bezettingsgraad per wegvak en de exacte locatie van foutparkeerders, bezette mindervalide of elektrische parkeervakken en dergelijke. Tijdens de meeste parkeeronderzoeken wordt ook het parkeren op eigen terrein meegenomen.

Om het parkeermotief te achterhalen wordt er een kentekenonderzoek uitgevoerd. Op basis van de geregistreerde kentekens op verschillende telmomenten kunnen wij achterhalen of er geparkeerd wordt door een bewoner, korte bezoeker of lange bezoeker. Als een bezoeker tijdens twee of meerdere achtereenvolgende meetmomenten wordt geregistreerd wordt dit een bezoeker lang genoemd.

Op onderstaande kaart staan de locaties van de parkeer- en motiefonderzoeken die door De Jong Civiel zijn uitgevoerd. Dit zijn onderzoeken voor onder andere de gemeentes: Alblasserdam, Albrandswaard, Barendrecht, Berkel-en Rodenrijs, Dordrecht, Goeree-Overflakkee, Gorinchem, Hendrik-Ido-Ambacht, Molenlanden, Noordwijk, Papendrecht, Ridderkerk, Roosendaal, Sliedrecht, Steenbergen, Wijdemeren en Zwijndrecht. Tot op heden hebben wij 153 parkeeronderzoeken voor gemeentes, projectontwikkelaars of particulieren uitgevoerd.


Klein- en middelgroot parkeeronderzoek
Parkeer- en motiefonderzoek (kentekenonderzoek)
Grootschalig parkeeronderzoek (compleet dorp of stad)

Contact

Mail: Johan@dejongciviel.nl
Telefoon: 06 15 09 16 68
Adres: Bosweg 27, 3356 MR Papendrecht
KvK: 66686229

© De Jong Civiel